Jedna polievočková variácia, vhodná aj ako diétne jedlo na zimné
večere. Zeler som nikdy nemala rada. V klasickom vývare ho po dovarení rovno
vyhadzujem lebo ho nikdy nikto nechce zjesť. A aj tejto polievočke som
prišla na chuť až pre pár rokmi a zistila som, že som sa ochudobňovala o
skvelý chuťový zážitok. A taká je jednoduchá.
Potrebujeme:
2 lyžice masla
3 lyžice olivového oleja
1 zeler
mlieko
vývar
smotanu na varenie alebo aj nie
soľ, biele korenie
tekvicové semienka alebo chlebové krutóny
Na masle a oleji si osmahneme ošúpaný, umytý a na kocky nakrájaný zeler a chvíľu podusíme. Prilejeme vývar a uvaríme do mäkka. Zmixujeme, pridáme mlieko, dochutíme soľou a štipkou bieleho korenia a podávame. Môžeme s opečenými krutónmi alebo ako na obrázku, s tekvicovými semienkami.
Potrebujeme:
2 lyžice masla
3 lyžice olivového oleja
1 zeler
mlieko
vývar
smotanu na varenie alebo aj nie
soľ, biele korenie
tekvicové semienka alebo chlebové krutóny
Na masle a oleji si osmahneme ošúpaný, umytý a na kocky nakrájaný zeler a chvíľu podusíme. Prilejeme vývar a uvaríme do mäkka. Zmixujeme, pridáme mlieko, dochutíme soľou a štipkou bieleho korenia a podávame. Môžeme s opečenými krutónmi alebo ako na obrázku, s tekvicovými semienkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára