Toto
mi tak napadlo, keď som bola v obchode a rozmýšľala akú zeleninu si to
pripravím na ďalší obed. Padla mi do oka špargľa. Nebola to úplne
najšťastnejšia voľba, lebo špargľa mimo sezóny a ešte z Peru, no veru.
Kým som sa dostala k spracovaniu, už vyzerala chuderka všelijako a tak
som ju musela tak poodkrajovať, že z nej zostalo iba toľko, čo stačilo
na malú omeletku z dvoch vajec. Ale bola výborná.
Potrebujeme na ňu 2 vajcia, špargľu, hrsť akéhokoľvek syra, mlieko, soľ, korenie a cherry paradajky. Špargľu si povaríme vo vriacej, posolenej vode, asi 3 minúty od vretia a opláchneme studenou vodou. Vajcia si vyšľaháme, pridáme trošku mlieka, syr a osolíme.
Nalejeme na panvicu v ktorej sme si rozohriali trošku oleja a poukladáme a povtláčame navrch špargľu a na štvrťky nakrájané paradajky. Dáme na najmenší plameň a pečieme.
Dá sa to pripraviť aj v rúre, ak máte dobrú panvicu s kovovou rúčkou. Ja takú síce mám ale pri príprave som na ňu zabudla. Trvá to dlhšie, buďte trpezliví a nepridávajte plameň, lebo zospodu prihorí.
A konzumujeme, najlepšie ešte s nejakou čerstvou zeleninkou.
Potrebujeme na ňu 2 vajcia, špargľu, hrsť akéhokoľvek syra, mlieko, soľ, korenie a cherry paradajky. Špargľu si povaríme vo vriacej, posolenej vode, asi 3 minúty od vretia a opláchneme studenou vodou. Vajcia si vyšľaháme, pridáme trošku mlieka, syr a osolíme.
Nalejeme na panvicu v ktorej sme si rozohriali trošku oleja a poukladáme a povtláčame navrch špargľu a na štvrťky nakrájané paradajky. Dáme na najmenší plameň a pečieme.
Dá sa to pripraviť aj v rúre, ak máte dobrú panvicu s kovovou rúčkou. Ja takú síce mám ale pri príprave som na ňu zabudla. Trvá to dlhšie, buďte trpezliví a nepridávajte plameň, lebo zospodu prihorí.
A konzumujeme, najlepšie ešte s nejakou čerstvou zeleninkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára