Cícerovú polievku som robievala už dávnejšie ale vždy iba čistú, teda
bez inej zeleniny. Iba cícer, smotana na varenie, cesnak a ochutenie.
Túto som našla u Kingy, vyskúšala som ju a veeeľmi ma prekvapila. Trošku som ju ešte prichutila a bolo.
Potrebujeme :
1 konzervu cíceru alebo deň dopredu namočený a cca 1 hodinu varený, ale nezmixuje sa tak pekne do krémova ako konzervovaný
cca 300 g pórku
jeden veľký zemiak
3 strúčiky cesnaku
muškátový orech
majorán
soľ, korenie
olivový olej
Postup:
Na olivovom oleji si osmahneme pórik, posolíme a dusíme do zmäknutia. Zalejeme vývarom, najlepšie domácim, pridáme zemiak a varíme kým zmäkne. Ku koncu varenia pridáme konzervu cíceru a prehrejeme. Zmixujeme ponorným mixérom a dochutíme cesnakom, muškátovým orieškom, majoránkou, soľou a korením. Môžeme podávať s kockami opečeného chlebíka, pokvapkané olivovým olejom.
Potrebujeme :
1 konzervu cíceru alebo deň dopredu namočený a cca 1 hodinu varený, ale nezmixuje sa tak pekne do krémova ako konzervovaný
cca 300 g pórku
jeden veľký zemiak
3 strúčiky cesnaku
muškátový orech
majorán
soľ, korenie
olivový olej
Postup:
Na olivovom oleji si osmahneme pórik, posolíme a dusíme do zmäknutia. Zalejeme vývarom, najlepšie domácim, pridáme zemiak a varíme kým zmäkne. Ku koncu varenia pridáme konzervu cíceru a prehrejeme. Zmixujeme ponorným mixérom a dochutíme cesnakom, muškátovým orieškom, majoránkou, soľou a korením. Môžeme podávať s kockami opečeného chlebíka, pokvapkané olivovým olejom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára