piatok 23. novembra 2012

Cukina kúpajúca sa v paradajkovej omáčke plnená tuniakom

             Pokračujeme na tému cukina. Po riccotovej som tento krát chcela vyskúšať náplň použitú do závitkov, lebo mi veľmi chutila ale nechcelo sa mi babrať so závitkami, tak som to vyskúšala naplniť do celej cukiny a je to rovnako dobré ako závitky.

Potrebujeme:
3 cukiny
konzervu tuniaka
lyžičku kaparov
2 sardelky v oleji
1 jarná cibuľka
3 lyžice strúhanky
3 lyžice parmezánu
1 vajíčko
olivový olej, maslo
soľ, korenie
Dve cukiny vydlabeme a tretiu postrúhame a ďalej postupujeme podľa receptu ako na závitky. Náplňou naplníme vydlabané cukiny, posypeme strúhankou zmiešanou s parmezánom, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 160 st.na cca 35-40 minút. Pichneme do cukiny, či je mäkká, vtedy  je hotovo. Ono to celkom dlho trvá tak ak na to nemáte čas a nervy, dá sa cukina aj predvariť v slanej vode a potom naplniť a už iba na chvľku dať zapiecť. Podávame opäť s paradajkovou omáčkou, posypané parmezánom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára