Tento recept som pred 100 rokmi našla v Apetite, tuším to
bolo z roku 2005. A odvtedy keď je sezóna paradajok vždy si takúto
omáčku narobím, zamrazím alebo zavarím, lebo je to fantázia! Úplne iná,
zaujímavá chuť, hodí sa ku všetkému. K rybe, kuraťu, cestovinám aj k lososovi a zapekanému baklažánu. Jednoducho všade, kde chcú v recepte paradajkovú omáčku, toto je pre
mňa tá pravá. A ak sa rozriedi, môže z nej byť aj polievka.
Potrebujeme :
3 lyžice olivového oleja
1 nadrobno nakrájanú cibuľu
2 jemne nasekané strúčiky cesnaku
2 lyžice balzamikového octu
600 g nahrubo nasekaných paradajok
1 lyžičku paradajkového pretlaku - nemusí byť
cukor na dochutenie
soľ
Postup :
Vo woku si zohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a chvíľu smažíme. Pridáme ocot a miešame, kým sa nevyparí.
Pridáme paradajky a 10 minút dusíme. Potom dochutíme soľou, cukrom a ešte pomixujeme úplne do hladka.
Potrebujeme :
3 lyžice olivového oleja
1 nadrobno nakrájanú cibuľu
2 jemne nasekané strúčiky cesnaku
2 lyžice balzamikového octu
600 g nahrubo nasekaných paradajok
1 lyžičku paradajkového pretlaku - nemusí byť
cukor na dochutenie
soľ
Postup :
Vo woku si zohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a chvíľu smažíme. Pridáme ocot a miešame, kým sa nevyparí.
Pridáme paradajky a 10 minút dusíme. Potom dochutíme soľou, cukrom a ešte pomixujeme úplne do hladka.
Použitie omáčky v praxi:-) |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára