piatok 23. novembra 2012

Pórový krém

   
Kúpila som veľké balenie póru, že spravím polievku ale toľko ho bolo, že vyšlo ešte aj na cícerovú polievku.

Potrebujeme :
300 g póru
1 veľký zemiak
100 ml smotany na varenie
muškátový orech
soľ, korenie
olivový olej
cca 1/2 litra vývaru
1 strúčik cesnaku

Postup:
Na olivovom oleji si osmahneme pór, posolíme a prikrité dusíme domäkka. Podlejem vývarom, nakrájame zemiak a varíme kým sa zemiak uvarí. Polievka musí byť hustá, vývaru použijeme iba toľko aby sa zemiak uvaril. Prilejeme smotanu na varenie a všetko zmixujmeme. Dochutíme korením a kto má rád aj cesnakom.

1 komentár:

  1. jeeeej, konecne niekto kto vari porovu polievku tak, ze do nej da viac poru ako zemiakov;-))) robim podobne;-)

    OdpovedaťOdstrániť