Kúpila som veľké balenie póru, že spravím polievku ale toľko ho bolo, že vyšlo ešte aj na cícerovú polievku.
Potrebujeme :
300 g póru
1 veľký zemiak
100 ml smotany na varenie
muškátový orech
soľ, korenie
olivový olej
cca 1/2 litra vývaru
1 strúčik cesnaku
Postup:
Na olivovom oleji si osmahneme pór, posolíme a prikrité dusíme domäkka. Podlejem vývarom, nakrájame zemiak a varíme kým sa zemiak uvarí. Polievka musí byť hustá, vývaru použijeme iba toľko aby sa zemiak uvaril. Prilejeme smotanu na varenie a všetko zmixujmeme. Dochutíme korením a kto má rád aj cesnakom.
jeeeej, konecne niekto kto vari porovu polievku tak, ze do nej da viac poru ako zemiakov;-))) robim podobne;-)
OdpovedaťOdstrániť