piatok 23. novembra 2012

Zelerový krém

Jedna polievočková variácia, vhodná aj ako diétne jedlo na zimné večere. Zeler som nikdy nemala rada. V klasickom vývare ho po dovarení rovno vyhadzujem lebo ho nikdy nikto nechce zjesť. A aj tejto polievočke som prišla na chuť až pre pár rokmi a zistila som, že som sa ochudobňovala o skvelý chuťový zážitok. A taká je jednoduchá.

Potrebujeme:
2 lyžice masla
3 lyžice olivového oleja
1 zeler
mlieko
vývar
smotanu na varenie alebo aj nie
soľ, biele korenie
tekvicové semienka alebo chlebové krutóny
Na masle a oleji si osmahneme ošúpaný, umytý a na kocky nakrájaný zeler a chvíľu podusíme. Prilejeme vývar a uvaríme do mäkka. Zmixujeme, pridáme mlieko, dochutíme soľou a štipkou bieleho korenia a podávame. Môžeme s opečenými krutónmi alebo ako na obrázku, s tekvicovými semienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára